Віталій Шабунін повідомив про підпал його будинку

Віталій Шабунін повідомив про підпал його будинку

10:20,
23 Липня 2020
2981

Віталій Шабунін повідомив про підпал його будинку

10:20,
23 Липня 2020
2981
Віталій Шабунін повідомив про підпал його будинку
Віталій Шабунін повідомив про підпал його будинку
Поліція ще не відкрила провадження.

У селі Гнідин Київської області в ніч на 23 липня невідомі підпалили будинок керівника ГО «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна, унаслідок пожежі ніхто не постраждав. Про це активіст повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти. Дякувати Богу сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід. Спеціально для Аваківських експертів: рівно два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі з'єднання», – написав він.

Пан Шабунін також запросив журналістів побачити наслідки підпалу. «Хочемо вкотре нагадати про неспроможність влади захистити громадських діячів», – додав він.

Державна служба з надзвичайних ситуацій Києва сказала, що повідомлення про пожежу отримала о 02:47, а о 05:11 – пожежу ліквідували. У ДСНС додали, що причини пожежі з’ясовують. «Внаслідок пожежі згоріло та розібрано 70 кв. м конструкцій даху. Закопчено стіни та стелі в будинку, пошкоджено особисті речі», – йдеться в повідомленні.

Поліція Київської області зареєструвала інцидент в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень, проте провадження ще не відкривала. «Наразі триває додатковий огляд місця події, де працюють криміналістична лабораторія поліції Київщини, лабораторія НДЕКЦ МВС, залучені експерти пожежно-технічної  служби ДСНС. <…> За результатами проведеної перевірки та аналізу усіх зібраних даних найближчим часом буде вирішено питання щодо правової кваліфікації», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Києві в ніч на 22 липня згоріло авто колишнього працівника Верховної Ради, блогера В’ячеслава Масонського. Блогер повідомив, що вогнеборці розпитували в нього про нещодавні конфлікти, бо ситуація «дуже схожа на підпал». У зв’язку з цим він зазначив, що останнім часом у нього був конфлікт з власником магазину Stylus.ua Андрієм Карпюком. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу авто, правоохоронці розслідують інцидент за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) ККУ. 

Фото: Віталій Шабунін / Facebook

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду