Проти Киви відкрили провадження через відмову спростувати наклеп на Катерину Гандзюк

Проти Киви відкрили провадження через відмову спростувати наклеп на Катерину Гандзюк

13:58,
18 Серпня 2020
1950

Проти Киви відкрили провадження через відмову спростувати наклеп на Катерину Гандзюк

13:58,
18 Серпня 2020
1950
Проти Киви відкрили провадження через відмову спростувати наклеп на Катерину Гандзюк
Проти Киви відкрили провадження через відмову спростувати наклеп на Катерину Гандзюк
З рахунку нардепи вже примусово стягнули судовий збір на користь батька активістки.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Іллі Киви через відмову виконувати рішення суду та спростувати наклеп на активістку Катерину Гандзюк. Про це 17 серпня в Facebook повідомила юридична компанія «Міллер», яка представляє інтереси батька активістки Віктора Гандзюка.

Провадження відкрили за ч. 1 ст. 382 (невиконання судового рішення) КК України. Ілля Кива мусив спростувати інформацію, що «Катерина Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету» та виплатили пану Гандзюку судовий збір у розмірі 1409,60 грн. У компанії «Міллер» уточнили, що з рахунку нардепа судовий збір уже примусово стягнули.

Тобто, Ілля Кива має лише спростувати інформацію про активістку в ефірі каналу «Еспресо». У юридичній компанії кажуть, що нардепу повідомили про необхідність виконати рішення суду. «Тобто, Кива І.В. очевидно знав про ухвалене судове рішення і необхідність його виконання. При цьому умисно ухиляється від виконання судового рішення, що набрало законної сили. Тепер уповноважені особи Дніпровського УП ГУНП в м. Києві мають провести повне, всебічне та об'єктивне досудове розслідування та надати належну оцінку діям народного депутата України Киви І.В», – йдеться в повідомленні.

Як писав ДМ, 22 квітня 2020 року на виконання рішення суду Дніпровський районний відділ ДВС у Києві ухвалив постанову про накладення арешту на рахунки Іллі Киви для забезпечення сплати судового збору за позовом Віктора Гандзюка в справі про захист честі та гідності. Якщо нардеп не виконає рішення суду, його можуть оштрафувати та відкрити проти нього кримінальне провадження. Натомість Ілля Кива сказав, що його рахунки не заблоковані.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва 26 червня 2019 року задовольнив позов Віктора Гандзюка до Іллі Киви та ТзОВ «Голдберрі» (Еспресо.TV), зобов’язавши їх спростувати недостовірну інформацію, що «Катерина Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету». Суд визнав недостовірною інформацію, поширену Іллею Кивою 2 жовтня 2018 року в ефірі «Еспресо». Крім того, суд ухвалив рішення про стягнення з Іллі Киви на користь батька Катерини Гандзюк – Віктора Гандзюк судового збору в розмірі 1409,60 грн.

Телеканал «Еспресо» у відповідь на рішення Солом’янського районного суду Києва повідомив, що готовий надати ефір Іллі Киві для спростування недостовірної інформації про Катерину Гандзюк, якщо зворотного рішення не буде винесено судами інших інстанцій. Водночас редакція «Еспресо» заявила, що «не несе відповідальності за заяви політиків та будь-яких інших осіб озвучені усно під час трансляції в прямому ефірі».

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду