У РФ суд залишив під арештом громадянського журналіста з Криму Бекірова

У РФ суд залишив під арештом громадянського журналіста з Криму Бекірова

11:28,
21 Жовтня 2020
1491

У РФ суд залишив під арештом громадянського журналіста з Криму Бекірова

11:28,
21 Жовтня 2020
1491
У РФ суд залишив під арештом громадянського журналіста з Криму Бекірова
У РФ суд залишив під арештом громадянського журналіста з Криму Бекірова

Третій апеляційний суд загальної юрисдикції Сочі (РФ) залишив під арештом громадянського журналіста з окупованого Криму, фігуранта другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Ремзі Бекірова. Про це 20 жовтня повідомило громадське об'єднання «Кримська солідарність»

«Апеляційну скаргу ми написали на 14 аркушах, де вказали, що Верховний суд Республіки Крим неправильно застосував кримінальне законодавство, а саме: не врахував і не застосував 4-ю Женевську конвенцію щодо Ремзі Бекірова. Не врахував те, що Ремзі під час судового процесу перебуває в акваріумі, хоча Європейський суд неодноразово вказував на те, що це принижує людську гідність. У нього елементарно немає столу», – розповів адвокат Едем Семедляєв.

Громадянського журналіста Ремзі Бекірова заарештували 28 березня 2019 року. Його звинувачуються за ч. 1 ст. 205.5 КК РФ («організація діяльності терористичної організації», до довічного позбавлення волі). Решта по ч. 2 ст. 205.5 КК РФ («участь в діяльності терористичної організації», до 20 років позбавлення волі). Також пред'явлено звинувачення за ч. 1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ («приготування до насильницького захоплення влади», до 10 років позбавлення волі).

Нагадаємо, 21 липня 2020 року перша заступниця голови МЗС Еміне Джапарова повідомила, що Міністерство закордонних справ у вересні 2020 року запустить довгострокову інформаційну кампанію щодо захисту громадянських журналістів та активістів на окупованих РФ територіях України

Голова Центру прав людини Zmina Тетяна Печончик сказала, що РФ зараз незаконно утримує близько 100 політв’язнів. Серед них, за словами пані Джапарової, 11 громадянських журналістів, яких затримали в окупованому Криму. А саме: Сервер Мустафаєв, Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Сейран Салієв, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхаліев, Наріман Мемедемінов, Ернес Аметов та Амет Сулейманов.

МЗС планує розповсюдити мистецьку виставку та персональні історії цих кримських політв’язнів по посольствах та представництвах України, щоб дипустанови, своєю чергою, знайомили закордонних громадян з українськими реаліями.

Фото: Кримська солідарність

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду