Роскомнагляд заблокував сайт Інституту масової інформації

Роскомнагляд заблокував сайт Інституту масової інформації

13:27,
4 Січня 2021
1671

Роскомнагляд заблокував сайт Інституту масової інформації

13:27,
4 Січня 2021
1671
Роскомнагляд заблокував сайт Інституту масової інформації
Роскомнагляд заблокував сайт Інституту масової інформації
Сайт заблокували через новину від 2016 року «У Росії заблокували інтерв’ю Громадського ТБ з представником "Хізб ут-Тахрір"».

Федеральна служба РФ з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) на вимогу Генеральної прокуратури РФ обмежила доступ до сайту ГО «Інститут масової інформації» на території Росії. Про це 4 грудня повідомив ІМІ, який отримав відповідне сповіщення від Роскомнагляду. 

Сайт заблокували через новину від 18 серпня 2016 року «У Росії заблокували інтерв’ю Громадського ТБ з представником “Хізб ут-Тахрір"», яка містить «заклики до масових безладів, ведення екстремістської діяльності».

Роскомнагляд вважає, що ця новина була поширена нібито з порушенням закону РФ «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації». «...Інформація, яка поширюється з порушенням закону, а саме: інформація із закликами до ведення екстремістської діяльності. Інформаційно-пропагандистський супровід діяльності організації "Партія ісламського звільнення" ("Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі"), визнаної терористичною рішенням Верховного суду Російської Федерації від 14.02.2003», – йдеться в повідомленні Роскомнагляду.

Сайт буде заблокований, доки ІМІ не видалить новину.

Нагадаємо, у серпні 2016 року на території Росії Роскомнагляд заблокував інтерв’ю «Громадського телебачення» з правозахисником і членом партії забороненої в РФ партії «Хізб ут-Тахрір» Гасаном Гаджиєвим. Він, з-поміж іншого, розказував про переслідування представників партії в Росії. Роскомнагляд мотивував це рішення – порушенням закону РФ «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації». На вимогу Роскомнагляду YouTube також заблокував випуск програми «Громадское на русском: Крестный ход на Киев, НАТО-Россия, Хизб ут-Тахрир».

Фото: ІМІ

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду