«Телеглядацька асоціація батьків» поскаржилася Нацраді з приводу нецензурної лексики в ефірі українських каналів

09:56,
31 Липня 2006
5422

«Телеглядацька асоціація батьків» поскаржилася Нацраді з приводу нецензурної лексики в ефірі українських каналів

09:56,
31 Липня 2006
5422
«Телеглядацька асоціація батьків» поскаржилася Нацраді з приводу нецензурної лексики в ефірі українських каналів

30 липня Всеукраїнська громадська організація «Телеглядацька асоціація батьків України» звернулась до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення із вимогою вжити негайних заходів щодо телеканалу «СТБ» через порушення ним, на думку представників організації, вимог діючого законодавства України про телебачення і радіомовлення.

Батьків обурив потік вкрай брутальної лексики та відвертої образи єврейської нації  у блоці новин від 28 липня 2006 року майже у денний час (програма «Вікна-Новини» о 18 годині 00 хвилин).  Так, в одному з репортажів цього блоку було здійснено показ сюжету із брудною та нецензурною лайкою, яка включала образливий для єврейської нації вигук, пані Параски (одного з символів Помаранчевої революції) в бік першого Президента України –  Леоніда Кравчука.

На думку громадськості, показ у денний час аморальних сюжетів в ефірі каналу, який гучно рекламує себе, як «телеканал для всієї родини», є проявом неповаги для українського суспільства та його дітей, оскільки, брутальна лайка в будь-якій цивілізованій, демократичній державі не сприймається як складова сімейних стосунків та необхідний елемент новин, розрахованих на загальну аудиторію глядачів.

У зазначеному звернені Телеглядацької асоціації батьків України наголошувалось на наданні юридичної оцінки наведеним у ньому фактам та негайному вжитті Нацрадою відповідних заходів юридичного впливу до телеканалу «СТБ» та його працівників, відповідальних за цей інцидент. Претензії також були викладені і щодо наявності ненормативної лексики у новинному блоці телеканалу «1+1» (програма ТСН о 19 годині 30 хвилин) при висвітленні аналогічних новин від 28 липня 2006 року про пані Параску, де та сама інформація, що і в новинах телеканалу «СТБ», подавалась вже без відеокадрів, які містили образу єврейської нації.

Детектор медіа за повідомленням прес-служби Телегдядацької асоціації батьків України

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду