Громадські організації закликають парламент і президента переглянути призначення до Нацради

16:24,
1 Липня 2010
13947

Громадські організації закликають парламент і президента переглянути призначення до Нацради

16:24,
1 Липня 2010
13947
Громадські  організації закликають парламент  і президента переглянути призначення до Нацради

Національна спілка журналістів України, а також пул громадських організацій - ІТК, НАМ, «Детектор медіа», Східноєвропейський інститут проблем медіа  надіслали  відкриті листи до Верховної Ради України та Адміністрації Президента України, у яких висловили свої зауваження щодо формування Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України.

 

Зокрема, у листі НСЖУ наголошується на тому, що ВРУ має переглянути свої рішення щодо призначень на посади членів Нацради, а Президент зробити «призначення на користь фахівців галузі, а не випадкових людей, підібраних виключно з огляду на політичну доцільність та керованість».

 

Текст листа НСЖУ можна прочитати тут.

 

В іншому листі, адресованому президентові від громадських організацій, висловлено пропозицію призначити на останню вакантну посаду у «президентській четвірці» Нацради представника медійної громадськості. Зокрема, ГО радять президенту звернути увагу на таких претендентів - президент Асоціації «Укртелемережа» Василь Аніпченко,  президент Асоціації медіа юристів Тетяна Котюжинська, виконавчий директор асоціації «Індустріальний телевізійний комітет» Катерина Котенко, генеральний директор обласного об'єднання «Луганське кабельне телебачення» Герман Кудінов, шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, виконавчий директор ВГО «Незалежна асоціація телерадіомовників» Катерина М'ясникова, директор Інституту медіа права Тарас Шевченко (лист ГО до президента - тут).

 

Нагадаємо, аналогічне звернення щодо призначення до регуляторного органу представника громадських організацій надійшло на адресу Адміністрації президента від громадського руху «Стоп цензурі!».

 

Як відомо, Верховна Рада 29 червня обрала членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за парламентською квотою. До «парламентської четвірки» увійшли кандидати від парламентських фракцій Микола Фартушний, Ірина Опілат, Оксана Єлманова, Євген Баранов, натомість кандидатів від громадських організацій було проігноровано.

 

За президентською квотою в Нацраді працюють Володимир Манжосов, Лариса Мудрак та Оксана Головатенко. Четверте місце поки лишається вільним.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Постоянный комментатор
17:28 / 01.07.2010
Молодцы, НСЖУ и другие общественные организации и институты, молодец, "Телекритика"! Так держать! Склоняю голову перед такими людьми как Наталья Лигачева, Вера Черемных, Отар Довженко, Игорь Лубченко, а также Василий Анипченко, Тарас Шевченко, Татьяна Котюжинская, Екатерина Котенко, Екатерина Мясникова, Герман Кудинов
МОЛОДЦЫ!!!
17:17 / 01.07.2010
Молодцы, коллеги, что боретесь! МОЛОДЧИНЫ!!! Мы за вас горой и с вами! Авторы ведущих российских изданий, г. Москва
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду