Янукович подякував «Репортерам без кордонів» і Freedom House за критику

14:55,
25 Лютого 2011
24326

Янукович подякував «Репортерам без кордонів» і Freedom House за критику

14:55,
25 Лютого 2011
24326
Янукович подякував «Репортерам без кордонів» і Freedom House за критику

Президент Віктор Янукович заявив, що потрібно реагувати на оцінки Freedom House, «Репортерів без кордонів» та інших міжнародних неурядових організацій. Про це він заявив у телепроекті «Пряма розмова з країною» 25 лютого.

 

«Це сигнал для органів влади для того, щоб зреагувати на ті недоліки, які є. І ми повинні завжди реагувати», - сказав він у відповідь на запитання Андрія Данилевича з ТРК «Україна».

 

Журналіст поцікавився, наскільки Віктор Янукович зважає на рейтинги, що оцінюють рівень демократії в країні, зокрема на оцінку Freedom House, яка змінила статус України в рейтингу демократичного розвитку з «вільної» на «частково вільну», та «Репортерів без кордонів», які понизили позицію України в рейтингу свободи слова на 42 пункти.

 

Президент додав, що влада повинна бути самокритичною і не будувати свою роботу на образах на несправедливі оцінки. «Якщо треба дійти до людини, у тому числі й до рейтингових установ, з ними треба працювати: роз'яснювати, давати приклади. Якщо вони в чомусь несправедливі, помилилися - у чому причина? Не вистачало інформації, однобічно подається інформація? Давайте ми попрацюємо, щоб вона не однобічно подавалася», - сказав він.

 

«У будь-якому випадку треба завжди починати з себе. Якщо є причина - подивися на себе. Якщо вона є в тобі, шукай можливість, як її виправити і більше не допускати», - заявив президент.

 

Насамкінець він подякував за критику: «Я відношуся до будь-якої критики завжди з подякою».

 

Нагадаємо, телепроект «Пряма розмова з країною» з Віктором Януковичем транслюють шість загальнонаціональних каналів: «Інтер», «1+1», ICTV, ТРК «Україна», 5 канал і Перший національний. Прямий ефір розпочався 25 лютого об 11:00 і триватиме три години. На Першому національному трансляція забезпечена сурдоперекладом.

 

У студії з Віктором Януковичем спілкуються Олег Панюта й Акім Галімов з «Інтера», Юрій Сидоренко з «1+1», Олена Фроляк з ICTV, Андрій Данилевич з ТРК «Україна», Лариса Губіна з 5-го каналу й Андрій Сміян з Першого національного.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду