До 1 червня – набір на програму Media Emergency Fund

11:33,
29 Травня 2020
1487

До 1 червня – набір на програму Media Emergency Fund

11:33,
29 Травня 2020
1487
До 1 червня – набір на програму Media Emergency Fund
ГО «Львівський медіафорум» відкрила новий набір на програму Media Emergency Fund. Прийом заявок триватиме до 1 червня.

Фінансову підтримку зможуть отримати регіональні й національні медіа. У рамках цього відбору буде профінансовано до 80-ти матеріалів. Заявником має бути незалежне медіа будь-якої організаційно-правової форми медіа в особі головного редактора або уповноваженого представника.

Фонд підтримає виготовлення серій із 4-8 журналістських матеріалів у напрямку solutions journalism, спрямованих на підвищення громадської солідарності та активності. Цей напрямок передбачає, що матеріали мають не лише піднімати актуальні соціальні проблеми, а й демонструвати успішні приклади їхнього вирішення.

Жанри/формати: репортаж, аналітичний текст, подкаст, відеоісторія, інтерв’ю, мультимедійна історія тощо. Заявки на новинні формати, колонки, персональні блоги не підтримуватимуться.

Фокус журналістських матеріалів:

  • історій успіху громадських ініціатив та об’єднань у вирішенні соціальних питань;
  • історій солідаризації локальних громад;
  • розповіді про соціально спрямовані ініціативи підприємств та компаній, котрі мають значний вплив на локальні спільноти;
  • практичні кейси, що демонструють ефективні кроки для подолання наслідків кризи для бізнесу та суспільства;
  • способи подолання психологічних і соціальних проблем;
  • приклади конструктивної взаємодії між громадянами і тими, хто професійно виконує свої обов’язки в кризових умовах (медики, поліція, водії громадського транспорту, представники торгових мереж, держслужбовці тощо).

Редакції та виконавці нестимуть особисту відповідальність за якість опублікованих матеріалів, а також за дотримання етичних норм та професійних стандартів. Організатори залишають за собою право відмовити в оплаті матеріалів, які міститимуть грубі порушення журналістських стандартів, якщо це буде підтверджено експертизою.

У Фонді закладена фіксована оплата – 2 тисячі гривень за матеріал. Тобто сума допомоги, яку може отримати редакція, складає від 8-ми тисяч гривень за 4 матеріали до 16-ти тисяч гривень за 8 матеріалів.

Для участі у програмі підтримки необхідно заповнити заявку до 1 червня 2020 року. Вона повинна містити обґрунтовану тематично та форматно серію матеріалів. Тривалість створення та публікації контенту – до восьми тижнів.

Контакти: менеджерка проєкту Оксана Лазаренко oksana.lmf@gmail.com.

Програма Media Emergency Fund реалізується за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні та Посольства Чеської Республіки в Україні. Медійна спільнота — донори, громадські організації та фонди, які також хочуть долучитися до підтримки #медіа_здорової_людини, можуть зголошуватись на info@lvivmediaforum.com.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду