Час, коли в неурядових організаціях працювали задля збагачення, минув

12:21,
27 Листопада 2007
4814

Час, коли в неурядових організаціях працювали задля збагачення, минув

12:21,
27 Листопада 2007
4814
Час, коли в неурядових організаціях працювали задля збагачення, минув
26 листопада у Києві розпочав роботу Регіональний конгрес неурядових організацій, що спільно проводиться конференцією міжнародних неурядових організацій Ради Європи, Лабораторією законодавчих ініціатив та міжнародним фондом «Відродження».
 
Мета конгресу – створення платформи для обговорення лідерами неурядових організацій їхньої ролі у процесах розвитку та консолідації демократії, розгляд можливостей та перспектив регіонального співробітництва, продукування рекомендацій, що стосуються діяльності НУО у регіоні.
 
Перший такий конгрес був проведений минулого року у Варшаві. Цього року у Київ для участі у форумі прибули біля 200 чоловік із країн Східної Європи, колишнього Радянського Союзу, а також експерти Ради Європи.
 
 

Аке Петерсон, представник генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співпраці з Україною, та Жан-Луї Лоран, генеральний директор з питань демократії та політичної діяльності РЄ
 
 
Під час першого дня роботи Конгресу обговорювалося сучасне функціонування НУО в Україні. Як зазначив голова Інституту громадянського суспільства, радник Президента України Анатолій Ткачук, хоча міжнародні донори зараз залишають Україну, спостерігається підтримка НУО українськими юридичними особами. Максим Лациба, координатор програм Українського національного центру політичних досліджень, додав, що український бізнес починає підтримувати НУО, але не всіх напрямків – так поки не фінансуються правозахисні організації. Найбільш ефективною формою НУО в Україні пан Лациба назвав об’єднання громад навколо своїх власних проблем (територіальних, житлових, тощо).
 
Тетяна Андрійчук, працівник департаменту комунікації влади та громадськості, представила вчора розпорядження уряду щодо схвалення концепції сприяння органами
виконавчої влади розвитку громадянського суспільства, що було прийняте 21 листопада.
 
Одним з основних завдань концепції є сприяння удосконаленню нормативно-правової бази з питань доступу громадян до інформації.
 

Ігор Когут, голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив, зазначив, що час, коли в НУО йшли по заробітки, минув, і зараз працівники цих організацій мають своїм професіоналізмом довести, що їхня діяльність корисна для суспільства та може розраховувати на підтримку влади чи бізнесу.

 

Конгрес закінчить свою роботу сьогодні, 27 листопада.

  

 
Ігор Когут демонструє вітальне слово учасникам Конгресу від Президента України
 
Фото Сергія Старостенка
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду