«Будяк року» від УГС за інформаційну закритість може отримати влада Севастополя

21:03,
4 Грудня 2007
12162

«Будяк року» від УГС за інформаційну закритість може отримати влада Севастополя

21:03,
4 Грудня 2007
12162
«Будяк року» від УГС за інформаційну закритість може отримати влада Севастополя
4 грудня Українська Гельсинська спілка з прав людини підбила підсумки громадського висування кандидатур на щорічну антипремію головних  порушників прав людини в країні. У Міжнародний день прав людини (10 грудня) пройде прес-конференція, на якій буде оголошено лауреата антипремії.
 
Серед номінантів премії – Президент Віктор Ющенко («за дії, спрямовані проти права на справедливий суд»), Верховна Рада («найнебезпечніша законодавча ініціатива у галузі прав людини»), київський мер Леонід Черновецький («за спробу незаконного обмеження свободи пересування»), екс-уповноважений ВР з прав людини Ніна Карпачова («за бездіяльність у випадку порушення прав людини» і «за дискредитацію єдиного державного органу з прав людини») тощо.
 
У номінації «найбільш інформаційно закритий орган влади» на нагороду претендують голова Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Куніцин та голова Севастопольської ж міськради Валерій Саратов. У номінації «брутальне порушення права на доступ до інформації» - начальник Управління освіти Чернігівської міськради Володимир Купріяненко. Детальна інформація про номінантів – тут.

Щорічна антипремія «Будяк року» була започаткована в 2006 році, щоб привернути увагу громадськості до найсерйозніших порушень прав людини, що відбулися в державі протягом року, назвати осіб чи організації, які їх припустилися, вказати на найнебезпечніші для прав людини тенденції у вітчизняному законодавстві чи правозастосовній практиці. Номінанти пропонуються громадянами України і після перевірки достовірності порушень прав людини конкурсна комісія оголошує список номінантів. З номінантів конкурсна комісія вибирає лауреатів та вручає їм премію в Міжнародний день захисту прав людини. Лауреатами премії в 2006 році стали Генеральна Прокуратура України, Державний департамент України з питань виконання покарань тощо.
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду