В Україні відкриється представництво International Media Support

11:45,
19 Березня 2008
5139

В Україні відкриється представництво International Media Support

11:45,
19 Березня 2008
5139
В Україні відкриється представництво International Media Support
Незабаром в Україні відкриється представництво данської медійної організації International Media Support. Наразі IMS, що вже має дворічний досвід роботи в Україні, шукає кандидатуру на посаду керівника (і єдиного співробітника) свого офісу в Києві.
 
Заступник директора IMS Томас Х’югз, який завітав до Києва щоби взяти участь у зустрічі  «Подальше вдосконалення законодавства України у сфері ЗМІ», відповів на запитання «ТК» щодо подальшої роботи цієї організації, однією із векторів діяльності котрої є донорство профільних проектів, в нашій країні.
 

- Томасе, як IMS планує розвивати свою діяльність в Україні?
- Наша програма працює тут вже два роки. Протягом останніх шести місяців ми проводимо оцінку нашої праці, аналізуючи позитивні та негативні її аспекти, щоби зрозуміти, як будувати роботу в майбутньому.  Зараз ми, разом із місцевими експертами, визначаємо коло питань, над котрими будемо працювати наступні чотири роки.
 
Ми також хочемо збільшити коло експертів, які працюють над програмою.
 
Ми готуємось відкрити офіс в Києві, щоби мати безпосереднє уявлення про те, що кожного дня відбувається в Україні в галузі медіа. Цей офіс, втім, буде зовсім невеликим – в ньому працюватиме лише одна людина.
 
- Які теми ви збираєтесь підтримувати своєю діяльністю?
- У першу чергу, питання вільного суспільного доступу до інформації, роздержавлення преси, введення суспільного мовлення, прозорість медіа-власності.
 
- Проекти, які ви будете проводити та підтримувати, мають бути направлені на інформування суспільності по цим питанням?
- Інформування є одним із ключових напрямків, але не єдиним. Це також розробка законодавчих ініціатив. Я б також хотів долучати українських спеціалістів до роботи за кордоном.
Будемо займатися організацією та підтримкою самітів, професійних тренінгів, програмами обміну та стажування за кордоном.
 
- Що повинна зробити українська організація, щоби звернутися до вас у разі потреби підтримки якогось проекту?
- Ми вітаємо всі ініціативи та відкриті до співпраці із медійними організаціями, спілками, співтовариствами. Оскільки в нас тут працюватиме представник, ми сподіваємось, що його всі будуть знати і підтримувати з ним зв'язок. Наразі нашим партнером в Україні є Інститут медіа права, але це не означає, що він є єдиною організацією, з якою ми працюватимемо.
 
- Які суми IMS планує витрачати на свою діяльність в Україні?
- Наразі остаточний бюджет ще не складений, але я думаю, що він становитиме до 100 тис. євро на рік.
 
 
Фото Валерія Милосердова
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду