Герман змусить охоронця президента вибачитися перед Сергієм Андрушком

15:45,
30 Червня 2010
26437

Герман змусить охоронця президента вибачитися перед Сергієм Андрушком

15:45,
30 Червня 2010
26437
Герман змусить охоронця президента  вибачитися перед  Сергієм Андрушком

Найближчим часом будуть представлені результати розслідування інциденту між журналістом телеканалу СТБ та охороною Президента України, повідомила заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман під час брифінгу в Адміністрації президента 30 червня. «Я запевняю вас, що ми це так не пропустимо», - сказала вона, пообіцявши, що сьогодні ще раз поцікавиться у начальника охорони Президента висновками розслідування інциденту.

 

Герман нагадала, що одного з охоронців було відсторонено від виконання службових обов'язків, але вона особисто вважає, що цього замало. «Повинні бути більш жорсткі висновки, і я вважаю, що він перевищив свої повноваження, хоча він вважав, що з тією інформацією, яку вони мали в той день - дуже тривожною інформацією - він діяв відповідно до своїх інструкцій», - зазначила пані Герман.

 

Щодо вибачень з боку Адміністрації президента чи персональних від охоронця, пані Ганна нагадала, що у день, коли стався інцидент, начальник УДО приніс публічні вибачення через ЗМІ. «Я вважаю, якщо потрібно, щоб він особисто зустрівся з журналістом і приніс вибачення, ми це зробимо, і в цьому немає жодних проблем. Але є певні правила і певні інструкції, є особа, яку охороняють, і журналісти теж повинні зважати на вимоги охорони Президента. Так є у всіх країнах, так є і в Сполучених Штатах, Франції, Німеччині», - зауважила вона.

 

Заступник глави АП висловила претензії до журналістки СТБ Ольги Червакової, яка відмовилась від участі у роботі Громадської гуманітарної ради, хоча попередньо погоджувалась працювати там. «Якби ваша журналістка приходила, вона б могла відкрито, публічно президенту все це сказати», - зазначила Герман і додала, що сподівається, що Червакова змінить свою точку зору і долучиться до роботи Гуманітарної ради або канал СТБ, можливо, делегує іншого представника. Вона вважає, що канал СТБ, журналісти якого постійно потрапляють у конфліктні ситуації, повинен був би мати свого представника у Гуманітарній раді.

 

Нагадаємо, що охоронці президента Януковича застосували силу до журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка.

 

Учасники руху «Стоп цензурі!» вимагали звільнити працівника УДО, який застосував силу до Сергія Андрушка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
АНДРІЙ
21:19 / 30.06.2010
Герман-це представник канцелярії (нелегітимного органу) Президента, чи секретар ЦК КПУ ?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду