Лауреатами конкурсу «Срібне перо» стали Гліб Головченко, Юрій Бондар, Райна Манджукова та інші

17:06,
26 Листопада 2012
7005

Лауреатами конкурсу «Срібне перо» стали Гліб Головченко, Юрій Бондар, Райна Манджукова та інші

17:06,
26 Листопада 2012
7005
Лауреатами конкурсу «Срібне перо» стали Гліб Головченко, Юрій Бондар, Райна Манджукова та інші
У конкурсі було представлено понад 400 робіт журналістів з семи країн - Болгарії, Вірменії, Ізраїлю, Польщі, Росії, США та України

Лауреатами одинадцятого міжнародного відкритого творчого конкурсу журналістів «Срібне перо-2012», який проходив в місті Судак в Криму, стали як українські так й іноземні журналісти. Про це йдеться у прес-релізі Кримської республіканської організації НСЖУ.

 

Нагадаємо, цьогоріч  конкурс проводився у восьми номінаціях. Серед лауреатів конкурсу - Гліб Головченко (Коледж преси і телебачення м. Миколаїв), який став кращим у номінації «Підготовка журналістських кадрів (сучасний підхід до журналістської освіти)».

 

Ще один представник України - Юрій Бондар (журнал «Вісник книжкової палати» і альманах «Київський журналіст» м. Київ) переміг у номінації «Журналістська майстерність».

 

У номінації «Журналістська акція року» першість виборола Райна Манджукова  (Національна приватна телекомпанія СКАТ, Болгарія).

 

Любов Азаматова (ДТРК «Культура», м. Москва) і Сергій Сулим «Радіо Ера FM»,м. Київ)  перемогли в номінації «Краща теле- і радіопрограма року». 

 

Також визначені переможці в номінаціях: «Краща фотопублікація року (ім. Леоніда Яблонського)», «Інтернет-журналістика», «Нові імена» і «Медіадизайн».

 

Звання «Метр» за особливий внесок у розвиток кримської журналістики отримала головний редактор газети «Слава Севастополя» Наталія Троїцька (м. Севастополь).

 

Редакторами року стали головний редактор газети «Саров» Олександр Ломтєв (Росія, м. Саров, Нижегородської області) і головний редактор HotSport.ua Сергій Абрамов (м. Донецьк), які отримали спецприз ім. Володимира  Бобашинського.

 

Дипломом лауреата відзначена публікація «Новый Свет Голицына» Влада Чехова в журналі VS Chicago Magazine, США (спецприз Кримські пріоритети). Наймолодшим учасником, який отримав приз «Дебют в кримській журналістиці», став 13-річний Бекір Аблаєв з Нижнегорського району АР Крим за статті в газеті «Школьный ковчег».

 

Цього року у конкурсі було представлено понад 400 робіт журналістів телерадіоканалів, друкованих та інтернет-видань з семи країн: Болгарії, Вірменії, Ізраїлю, Польщі, Росії, США та України. Гостями урочистої церемонії стали китайські журналісти.

 

У рамках конкурсу відбулася зустріч глави уряду Криму Анатолія Могильова з  керівництвом НСЖУ, лауреатами конкурсу «Срібне перо» і зарубіжними гостями. Пройшли також круглі столи, майстер-класи відомих журналістів. Зокрема відбувся майстер-клас голови Комісії з журналістської етики Володимира Мостового, якому на урочистій церемонії було вручено першу премію ім. Ігоря Лубченка.

 

Нагадаємо, «Срібне перо» започатковано 1998 року, засновниками конкурсу є Національна спілка журналістів України, Кримська організація НСЖУ. Цього року до складу засновників увійшли Республіканський комітет з інформації АР Крим, Кримський прес-клуб та Туркомплекс «Судак».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду